Sun-Mi haar lezing is een interessant en relevant onderwerp voor heel veel mensen!

Voormalig Tweede Kamer voorzitter
Khadija Arib

Ongeveer 80% van de studenten waar Sun-Mi een minor aan gaf, heeft een essay over haar lezing en haar persoon geschreven. Als het meest indrukwekkende en leerzame moment.

Hogeschool van Amsterdam

Wat fijn Sun-Mi te ontmoeten. Wat een humor heeft zij. Ik ben erg blij met haar boodschap. Dat ze haar boodschap deelt met de studenten toont moed en lef. Sun-Mi maakt ze bewust van het leven en in de zorg. Bedankt voor de inspiratie en motivatie. Zij is het levende bewijs dat er leven is, na bijna 18 jaar met het Locked-in syndroom. Heel graag zie ik haar terug als gastdocente van UMC Utrecht.

UMC Utrecht

Wij richten ons op onderzoek van persoonlijkheid, subjectief welbevinden (“geluk”), stemming (angst/depressie), emoties, de veranderingen in deze eigenschappen over de levensloop en hun onderliggende mechanismen, interacties en wederzijdse aanpassingen met de omgeving waarin iemand leeft en groeit. De psychologische en lichamelijke problemen van een persoon, maar nog belangrijker: hoe overleef je die problemen? Sun-Mi haar lezing is daarmee een enorme verrijking van het onderwijs!

Rijksuniversiteit te Groningen

Wij willen Sun-Mi in ons lesprogramma! Zij is erg waardevol voor de studenten en we respecteren haar als persoon.

Vrije Universiteit te Amsterdam

De lezing is zeer inspirerend. De studenten waren allen onder de indruk van Sun-Mi haar verhaal en de sfeer tijdens de lezing.

NHL te Leeuwarden

In de geneeskunde zou Sun-Mi haar college een geweldige bijdrage zijn; juist vroeg in de studie is het goed dat de studenten kennis maken met de ervaring van patiënten; niet zozeer om te begrijpen wat het betekent om aan de andere kant van de naald te liggen, maar om te horen wat ziekte zelf met een mens doet.

Leids Universitair Medisch Centrum te Leiden

De docenten en de studenten die waren zeer onder de indruk van Sun-Mi haar verhaal en positieve levenswijze. Een en al lof voor Sun-Mi en ze hebben er veel levenswijsheid van gekregen. Ze danken Sun-Mi zeer!

Haagse Hogeschool te Den-Haag

Wat studenten ervan vinden:

‘Sun-Mi gaf mijn klas een gastcollege. In het begin had ik vragen zoals: “Kan ze me een hand geven?” en dergelijke, maar al snel raakte ik in een gesprek en merkte ik dat ze alles behalve de rol van slachtoffer aanneemt. Sun-Mi heeft humor en het is verrassend hoeveel je kan lachen om een toeter op een rolstoel. Ze zet je aan het denken. “Wat als ik in zo’n situatie kom?” Als Sun-Mi een kok was, was haar specialiteit Food For Thought.’

‘Sun-Mi heeft een stralende persoonlijkheid, ze is positief en ze heeft zoveel humor! Zoveel kracht en progressie heeft zij van binnenuit. Kijken wat ze wel kan en zich door niemand laten tegenhouden! Ik wens haar succes met het leren praten, maar eigenlijk heeft ze dat niet nodig, want ze doet het echt geweldig!’

‘Door deze lezing ben ik mij gaan afvragen waarom ik bij de pakken neer zit en niet voor mijn dromen vecht. Je hebt mij erg geïnspireerd Sun-Mi.’

‘We zijn teveel gericht op de dingen die we niet kunnen. We moeten ons richten op de dingen die we wel kunnen en meer denken vanuit onze kracht. Sun-Mi haar mooie verhaal heeft mij daar meer van bewust gemaakt. Bedankt daarvoor.’

‘Bedankt voor de mooie en motiverende woorden. Sun-Mi heeft me laten zien hoeveel kracht positiviteit heeft. Deze maatschappij en de mensen erin vergeten vaak één ding wat ze hebben en dat is gezondheid. Als mij voor de lezing zou gevraagd worden wat ik zou doen in Sun-Mi haar situatie? Dan had ik met 99 procent zekerheid geantwoord dat ik dood zou willen zijn. Sun-Mi heeft me laten zien dat ‘mindset’ zoveel kan bijdragen aan je geluk. Als mij nu hetzelfde gevraagd zou worden dan zou ik antwoorden dat ik het beste ervan wil maken. Ook heeft Sun-Mi laten zien (iets wat ik vaak vergeet) dat het leven een ‘gift’ is dat je moet koesteren. Bedankt hiervoor.’

Sun-Mi heeft zoveel licht in haar persoonlijkheid dat het alle duisternis inhaalt die op haar afkomt. Dat is machtig!

Het is zo mooi om te zien dat Sun-Mi haar vrolijkheid en opgewekte persoonlijkheid heeft behouden. Als iedereen een fractie van haar kracht en doorzettingsvermogen had, zou de wereld er een stuk mooier uitzien. Sun-Mi heeft me een nieuwe manier gegeven om naar de wereld om me heen te kijken. Ze is zo'n mooi mens en een nog mooiere ziel.

Als me iets heel ergs overkomt, kijk ik altijd terug naar Sun-Mi als voorbeeld van zon maken in de storm.

Er zijn altijd mooie kanten aan de horizon. De vraag is: kun jij ze herkennen? Toen ik Sun-Mi gelukkig zag, haar positiviteit en haar hoorde lachen, werd ik me ervan bewust dat Sun-Mi ook de zonnige kanten zag. Er is altijd iets om voor te leven. Ik denk dat ik een stapje dichter bij het punt ben gekomen om ze te spotten. Heel erg bedankt, Sun-Mi.

Wat mensen in het Caribisch gebied ervan vinden:

Soms heb ik de energie niet om iets te doen. Sun-Mi heeft me doen beseffen hoe ik seconden en minuten van elke dag aan me voorbij laat gaan. Ik leef niet het doel waarvoor God me gemaakt heeft. Bedankt dat je me hoop geeft.

Veel liefde voor Sun-Mi uit Curaçao

Het was erg emotioneel. Het deed me nadenken over hoe snel het leven kan veranderen. Ik voel me vereerd dat ik heb mogen delen in de reis waar Sun-Mi vandaan kwam en waar ze nu is. Ik bid dat God haar zo positief en gelukkig mogelijk houdt. Dus Sun-Mi is het licht voor iedereen met wie ze in contact komt.

Met liefde uit Sint Maarten

Allereerst ben ik erg trots op Sun-Mi en wat ze tot nu toe heeft bereikt. Ik ben blij dat ze een doorbraak voor zichzelf heeft. Mijn gedachte over Sun-Mi was: wow ze is zo dapper en positief. Ik wil ook mensen helpen, net als jij. Bedankt dat je me hebt geïnspireerd.

Groeten uit Bonaire

Het was emotioneel maar opbouwend. Verbazingwekkend hoe Sun-Mi haar leven bij elkaar heeft geraapt en zoveel heeft kunnen doen. Reis de wereld rond om haar boodschap met ons te delen. Terwijl ze daar op het eerste gezicht niet toe in staat lijkt. Leef het leven ten volle, wat er ook gebeurt. Dank je Sun-Mi voor deze fantastische lezing. Dat moet je voor de hele wereld doen.